Bilder dag 3


20;e Juni

Har visst inte bloggat på ett tag, har inte riktigt haft "lust". Ska lägga upp en del bilder idag.
 
Är fortfarande sjuk, känns som att förkylningen aldrig kommer att gå över!

Tävling

Jag är med och tävlar,gör det du också!

Bilder dag 2
















Till stugan

Blev visst inga bilder igår, men lägger upp dag 2 strax och dag 3 lite senare idag.
Snart ska vi iaf ner till stugan som ligger mitt inne i nån skog, typ.. Ska ha med Elvis så får han upptäcka skogen för första gången :) Kommer och ta massvis med bilder såklart! 

Har även tagit ett beslut att Pepsi får stanna! Visst hon är aggressiv och svår hanterlig, men det är fortfarande värt att kämpa för henne. Idag börjar vi om på nytt, men en sak vet jag att vi inte kommer att uppnå, och det är att bli buren längre stunder! Det går och bära henne ett par minuter, men sen så sprattlar hon en hel del, i början gick det inte ens att bära henne alls, hon slängde sig ur famnen för att hon tyckte det va obehagligt! Men vad jag lärt mig så ska man inte släppa efter och släppa ner henne för att hon spratlar, utan hålla kvar. Visst fick man många rivsår på armarna, men det var det värt för nu kan man iaf bära henne utan att hon sprattlar så mycket. Vi kom ett stort steg frammåt bara med det, jag kommer inte o fokusera på att kunna hålla henne längre utan fokuset kommer o ligga på hennes aggressivitet och revirvaktande i buren. Förhoppningsvis kommer vi att uppnå mitt mål. Men som sagt, jag har provat nästan allt utan resultat. Kastrering kommer vi nog att göra så fort hon fått gå ner lite och får upp kondisen! (Hon och Elvis får nästan lika mycket mat, alltså 0.5dl. Men Pepsi gick upp mycket lättare av fodret än vad Elvis gör, han håller sig till sin vikt. Så hon gick upp och nu har jag fått minska lite på fodret, så bantning är på g haha) Dock rör de sig om ett par hundra gram endast! 

Min underbart fina tjej!

Upptagen

Har hunnit göra en del redan, har övningskört, vart inne i en möbelaffär oså. Snart ska jag och Andreas ner till hans moster en sväng, sen ska vi handla och antagligen ska vi ner till en vän senare ikväll. Va meningen att vi skulle ner igår kväll men då hade Andreas druckit o kunde inte köra! 
Bilder på kaninerna kommer lite senare idag. Kommer även och ta kort på deras tillbehör, alltså selar,kammar osv men dom bilderna kommer nog upp imorgon skulle jag tro. Persilja ska även kaninerna få, tänkte ta kort då så får ni se hur de mumsar i sig det på nån sekund :).

Mer bilder

Nu kommer bilder på maten/spånet/hö't/spån-pelletsen samt höbollen och selen som jag använder mig utav.


Pelletsen de får. Köper pelletsen på svenska foder, djur&natur för 69:-

Pelletsen. Är förövrigt otroligt nöjd med den!

Och det här är spån-pelletsen som jag endast använder i kaninernas toalådor, och då täcker jag över med lite sågspån, är vädligt nöjd med det då den inte fastnar i lådorna som spånet gör vilket medgör att det blir stora fläckar. Den här smular liksom sig och fastnar INTE. Jag är helt supernöjd! Jag köper pelletsen på en mack och det är då eldnings pellets, kostar 50:- och funkar super bra!

Spånet används i hela buren. Även den köper jag på svenska foder, djur&natur för ca 80:- och den har jag i ett par månader.

Hö:et köper jag hos en bonde för ca 2:-/kg. 

Använder mig även utav höbollar som man hänger upp i gallret. Då får kaninerna sträcka lite på sig när dom äter! Har såklart vanlig "hökorg" med.

De får även färsk persilja varje dag, odlar eget.



Kommer lägga upp bilder på deras selar, och kammar osv. imorgon!

Bilder dag 1




















Nya bilder varje dag.

Nu har jag städat burarna, gett kaninerna persilja(som förövrigt smaskades i på några sekunder), diskat matskålarna och vattenflaskorna och tagit massa massa massa kort!

Har tagit hur många kort som helst, så kommer inte o lägga upp alla bilder idag, utan det kommer några imorgon o i övermorgon osv. Kommer då göra egna inlägg med bara just bilder!

Städdag hos kaninerna

Idag ska det städas hos kaninerna!
Det är även lite finare väder idag så tror jag tar ut kaninerna lite senare idag, man får passa på nu när det är fint ute. 

Kommer även slänga upp en hel del bilder sen, bl.a på kaninerna, deras foder, hö, spån och spån-pelletsen som vi har i deras toalådor. Kommer också att skriva ett inlägg om rasfakta om dvärgväduren och även vad man ska tänka på när man skaffar kanin och skötsel. 

Nu ska jag äta frukost och sen ska jag börja fixa hos kaninerna och när de sedan kommer in igen så har dom en ren o fin bur! Det uppskattas av Elvis men inte av Pepsi då hon hatar när man grejar i hennes hus.

Dåligt väder

Ja idag är det dåligt väder igen! Det blir ännu en dag inne för kaninerna, dels för att de är kallt o de är inne kaniner och dels för att det har regnat o gräset är blött och det gillar dom inte! Ska ut och plocka persilja och lite maskrosblad till kaninerna och kanske lite björkgrenar!
Ska även lära Elvis att gå i sele, han har haft sele på sig innan han fick springa lös, men han trassla bara in sig i bandet som han satt fast i, så då fick han gå lös och har inte använt sele på han på hur länge som helst! Just för att i sommar när jag ska till mina föräldrar så har vi en skog precis bakom skogen som han ska få springa i, och då vill jag absolut inte ha han lös. Eller på trädgården hemma där då det åker lite mer bilar där och att han kanske känner sig osäker då han inte vart där så mycket. Ska bli en utmaning då han vill gå dit han vill!
Bilder på träningen kommer! Och träningen sker förstås ute.

Bilder imorgon

Har inte orkat ta kort eller lägga upp några bilder eftersom jag är sjuk. Men det får helt enkelt bli nya bilder imorgon så lägger jag upp lite äldre bilder så länge! :)

Kameran upphittad!

Har hittat kameran och ska fota kaninerna alldelles strax.
Ska förmodligen ta körkort nästa månad som sagt och åkte ner till trafikskolan och kollade priserna oså, dom hade tagit bort paketpriserna så man köper allt för sig nu. Dåligt enligt mig.. Men jaja, kommer ta intensivutbildning o då blir det ca 2lektioner om dagen och förhoppningsvis så klarar jag det på 2 veckor :)
Ska även klippa klorna på Elvis, hans växer så fort så får nästan klippa varannan vecka! Medans Pepsi verkar ta hand om sina egna klor då dom alltid är i perfekt längd! Men hon gräver ju ifs väldigt mycket, speciellt när hon är skendräktig. Det är ju egentligen bra just för då slipper hon stressas upp varje gång klorna ska klippas, däremot är jag lite orolig för hennes tänder då dom växer för mycket fast dom får grenar, pellets o bra hö varje dag. Hoppas inte det är bettfel då hennes bakrund är okänd så kan hon tyvär bära på det!
Åkte o köpte nytt foder till kaninerna igår, och jag ger mina svenska foder djur & natur kanin/marsvin pellets, förr hade dom säckar på 4.5kg och 25kg och priset va väldigt bra, 49 för 4.5kg och 169 för 25kg, nu har dom dock ändrat på priset och på vikten, nu säljer dom 3.5kg för 69kr och kommer att ta bort 25kg säckarna och byta ut till 15kg, priset på det vet jag inte ännu.

Godmorgon!

Godmorgon på er! 
Så skönt med lov, bara att jag har 1v praktik nästa vecka...*suck*
Har letat efter kameran men kan inte hitta den, så får se ifall det blir bilder idag eller inte. Blir iaf inga uteblider då det är väldigt dåligt väder ute.
Ska snart ut och plocka lite persilja till kaninerna, det uppskattar dom verkligen!
Provade att sätta Elvis i Pepsis hage en stund, det gillade han inte då han annars alltid springer lös med mig. Han blev förvirrad och sprang runt längst kanten, han blev nog mest förvirrad över att han inte kunde springa efter mig utan satte tassarna på gallret o titta på mig! Han är ju som sagt van vid att kunna springa på hela tomten och speciellt efter mig haha!

Utställning i Alingsås

Ska förmodligen anmäla Elvis till utställningen i Alingsås! Blir då hans första utställning så hoppas det kommer gå bra :)

Nya bilder på Elvis

Här kommer lite bilder från våren 2012.

Tillbaka...Igen!

Oj nu var det ett bra tag sen som jag blogga! Men nu är jag iallafall tillbaka och har tänkt o blogga mer och lite oftare :).
Lite uppdatering: 
Kaninerna mår bra, dock har Pepsi blivit mer aggressiv än va hon var innan, hon är numera omöjlig att hantera. Går inte o röra henne för då morrar hon o sedan attackerar. Vi har tänkt o ge henne några månader till och visas ingen förbättring så får vi tyvär ta bort henne, varken hon eller vi mår bra utav hennes beteende. 
Elvis är som vanligt, kelsjuk och mammig! Han har dock börjat stampa som en galning om man inte tar upp honom, vilket kan vara väldigt irriterande på kvällarna när man ska te.x släcka lampan i fönstret. 
Ska snart köpa en kaninbur och ha hemma hos mina föräldrar i sommar så jag kan ha med mig Elvis ner dit, då hans bur är absolut inte att transportera!
Vi har även köpt en ny katt hos föräldrarna, hankatt på snart 7månader, Charlie. Svartvitt blandraskatt. Riktigt kelsjuk och pratsam. Var livrädd för våran hund i början, men nu är dom bästa vänner! Charlie och Mimmi går absoslut inte ihop, i början rök dom ihop för minsta lilla, men nu går det bättre. Vi köpte Charlie när han var 14v.
Något nytt om mig?
Nä, allt är som vanligt med mig! Ska ta körkort i sommar är tanken. Tar studenten om mindre än 1 år! Jag är ute o joggar ett par dagar i veckan, just nu är jag riktigt förkyld. Och ja, jag och Andreas är fortfarande tillsammans! 26månader <3

RSS 2.0