21 April 2013

Idag ska kaninerna ut för första gången för iår! Ska ta en del bilder som jag lägger upp här sen, så håll utkik :)!
 
Rösta även på mitt bidrag i agrias bildtävling "liten och söt" :) 
Rösta här

Nu börjar vädret bli bättre

Hela vintern har kaninerna fått vara inne, dåligt med aktivering pga platsbrist. Pepsi kan vi inte ha löst i huset alls då vi aldrig kommer få tag på henne samt att hon biter på allt hon kommer åt. Elvis är lättare att aktivera inne då han inte biter på saker o det är bara att ropa på honom så kommer han, oftast är han nära mig och försöker på något sätt ta sig upp till mig (inte lätt att hoppa upp i knät när golvet är så halt). 
 
Vill så gärna kunna släppa ut kaninerna så de kan äta MASSA gräs! De är så lyckliga när de får komma ut. Just nu är det tillräckligt varmt ute, men gräset är så otroligt blött då det regnat massor och vi har inte haft någon sol, så de får vänta några dagar till. 
 
Här kommer bilder på kaninungarna,
 

15 April 2013

Samma dag som jag skrev föregående inlägg så fick jag reda på att minstingen hade gått bort. Så nu är det bara 2 kaniner kvar. Är ganska säker på könen, hona och hane. Honan kommer att sparas!

Liten sammanfattning

Nu var det ett tag sen jag bloggade men kommer göra en liten sammanfattning.
 
Kaninungarna mår bra, en har alltid vart mindre än de andra och är lite senare i utvecklingen, när de andra 2 började få päls så hade minstingen inget alls. När de andra öppnade ögonen så öppnade minstingen 2 dagar senare. Men den är minst lika pigg som de andra, nästan piggare. Den är bara mindre än dom andra. 
De är nu 3v och växer fort. De har börjat smaka på maten och hö't, provsmakade lite dill igår. 
En hona kommer jag att spara för framtida avel, om det finns en hona i kullen. Annars kanske jag sparar en hane och köper in en hona. Vi får se.. 
Om ca 3 veckor så kommer vi börja bygga burar, vi börjar med en 2 fackare sedan kommer det utökas till fler. Vill helst ha 6 fack, eller mer. 
 
Vi har även vart på en utställning där Elvis ställdes, han fick 92,5p och jag är nöjd då det är vår första utställning! Färgen va lite ojämn och pälsen inte den bästa men vi fixar det till nästa utställning! Kommer även ställa ut Ally då, kanske hela kullen, men eftersom ena är mindre än de andra så är jag osäker på om det verkligen är bra då de bedömder kaninungarnas storlek(de ska nog vara rätt jämnstora).
 
Ska försöka blogga lite oftare men det är svårt att hitta tiden till det. 
Slänger in lite bilder.
 

RSS 2.0