En dag kvar!

Imorgon hämtar vi förhoppningsvis ut nya avelshonan :D! Är så orolig att hon inte kommer vara den jag söker efter, hon bodde i grupp med 3 andra kaniner och enligt ägaren så hade dom tytt sig till varandra och inte blivit så mycket hanterade, men hade ett bra temprament! Är det så att hon är lite för vild så kommer jag inte att köpa henne utan leta vidare, eftersom min syster och mamma kommer ta hand om henne tills jag flyttar hem, och vill inte ge dom en kanin som är omöjlig att bära o fånga in osv. Hon ska ingå i aveln och då måste allt passa! På bilden såg dom lugna ut, dom sitter på en transportbur ena verkar jättelugn o den andra verkar intresserad av kameran haha! Är verkligen super nervös nu!
Bild kommer på lördag OM jag köper henne :) Kanske kommer hem med båda (hon sålde 2 vit bö med stamtavla)... Kommer ha så svårt att välja haha!

Ny avelshona

På fredag hämtar vi förhoppningsvis hem våran nya avelshona!  Det är en vit blåögd dvärgvädur med stamtavla. Snart kommer Elvis och hon att ställas ut, och sedan kommer en kull att planeras. Vi kommer att satsa på utställningskaniner. Så spännande! :)

Snö

Ett tag försvann snön, vilket jag tyckte va jätteskönt! Men sen började det snöa och på bara någon dag så hade vi jätte mycket snö igen.. Nåja får se det positiva i det hela! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gratisbio.se

 
Gillar du gratis prylar? Kika då in på Gratisbio.se och samla poäng! Du kan bla. få gratis biobiljetter, presentkort på nelly.com och cdon.com!
 
 

Sponsrad video - Försvarsmakten


Läs mer om Försvarsmakten
 Reklamfilm från Försvarsmakten, vintern 2013. Ansök till grundläggande militär utbildning. Välkommen till vår verklighet.
 Är du intresserad av grundläggande militärutbildning? Kika då in på deras hemsida för mer information. 
Du kan även vara fodervärd åt schäfervalpar där försvarsmakten står för foder-& veterinärskostnader! Passa på om du vill prova på att ha en schäfer valp, mer information på deras sida. 

Guldcentrum.se

http://www.guldcentrum.se/

Har du eller någon i din familj/släkt guldsmycken som bara står i ett skåp? Kika då in på http://www.guldcentrum.se

Hade jag haft guld och fått pengar för dom så hade jag absolut skickat in, för pengarna skulle jag utöka min kaninuppfödning och köpt större burar till kaninerna. Guldsmycken som står kan du lätt skicka in och få pengar för dom!
De har olika priser man kan välja mellan, och dom har snabbutbetalning!

 

 


Flyttat

 Igår flyttade 3 ungar till sina nya hem, Peach och Daisy åker till samma familj, och Mario flyttade också till en underbar familj! Nu är det bara en hane kvar till salu, Yoshi. Rosalina kommer att stanna som planerat!
 
Yoshi
 
 

Sår på bakbenen

Elvis har under en längre tid haft sår på bakbenen, som nu har förvärrats, tyckte det såg bra ut ett tag men nu har det blivit värre på ena benet. Ska ringa veterinär imorgon och se vad jag kan göra. Det har blödit så är rädd att såret blir infekterat :/ Hoppas bara att det inte blir värre än vad det är! 
 
Om någon har tips på vad man kan göra för att hålla rent såret osv så skriv gärna!

Hage

Nu har jag äntligen fixat klart hagen till kaninerna, Pepsis bur är just nu kopplad till hagen så hon kan hoppa ut o in hur hon vill. Kan inte göra likadant med Elvis bur då man bara kan öppna från ovansidan, så har börjat spara till en ny, större bur :) Hans bur är stor redan nu, 120x60x70. Men problemet är just att det bara går att öppna från ovansidan, blir väldigt jobbigt och städa hans bur då, får nästan krypa in i buren för att få ut hans hus och spånet. Inte behagligt för ryggen iaf..

8 Veckor

Imorgon är kaninungarna 8v och Daisy och Mario åker till sina nya hem. Önskar att jag var hemma så jag kunde ta farväl av dom, menmen de kommer komma till bra hem och det är jag glad för!
 
Är iallafall ledig imorgon och gud va skönt det ska va o sova länge, fast som Andreas sa,- varför ska du klaga? Tänkte efter lite o ja, har ju sovmorgon måndagar och tisdagar börjar då 12.20, bara onsdagar som jag har heldag... Känner mig lite bortskämd med schemat.
 
Letar balklänning/studentklänning för fullt! Mer om det imorgon..
 
Hoppas ni haft en bra helg/vecka!

Trevlig helg!

Ha en trevlig helg!
 
Själv ska jag åka ner till mina föräldrar snart och spendera helgen där, väntar bara på att Andreas ska komma hem. Ska packa in alla saker i bilen nu, hörs!

Härligt schema!

Måste bara skryta lite.. Med mitt nya schema så är jag ledig tor-fre! Såå härligt, :)
 
 
 
Min fina Pepsi är egentligen Andreas nin, hon och jag kommer inte riktigt överrens. När jag skulle ge henne mat så högg hon i min arm, hade jag inte haft min tjocka morgonrock på mig så hade det nog blivit ett märke. Ont gjorde det, hon bet verkligen tag. Hon har bitit Andreas mamma i handen så blodet rann. Blir så ledsen att hon är sån. Idag ska jag bygga hagen i vardagsrummet och den ska vara anknuten till hennes bur när det är hennes tur att vara där, kan inte ta ut dom korta stunder längre då det har lagt sig massor av snö igen. Det hade ju precis försvunnit?..
Någon gång ska Pepsi få bo ute i en stor bur med en stor hage, då skulle hon må bra. Men det är ett bra tag kvar dit. Får se om hon flyttar med mig eller om hon stannar med Andreas sen i April.
 
 
 

Lite bilder

 

Ändrade planer

Eftersom Andreas inte vill ha Elvis i sovrummet så kommer vi göra om i vardagsrummet där dom kan springa istället. Eftersom vårat vardagsrum är avlångt så blir det så trångt speciellt med alla lådor och sånt som är i hela rummet. Får se om jag orkar fixa det idag bara, har haft huvudvärk i ett par dagar som inte vill släppa, ibland blir det bättre och då passar jag på o göra massor, men just nu är det inge vidare. 
 
Plockade in lite kompostgaller och passade på att klippa äppelgrenar från trädet som ska fällas, Elvis fick följa med ut! Tyckte han va kul en stund sen ville han in. Fick några bilder på han men laddar upp det någon annan gång. 
 
 

Gör om i rummet

Igår insåg jag att vårat sovrum är perfekt för kaninerna att vara i! Så idag kommer jag städa där inne, dammsuga och torka golv. Sen kommer Elvis att få bo i vårat sovrum under dagarna och sova i buren på nätterna, ev sova även i sovrummet. Om det funkar bra så får han vara helt frigående i sovrummet. 
 
Lägger självklart upp bilder!..

Bio

Idag var jag och Andreas mamma och kollade på bio, det blev "mammas pojkar". Dom har äntligen öppnat upp biografen här haha! Andreas badar badtunna med några så vi tänkte dra ut en sväng sålänge. 
 
Nu har jag en mysstund för mig själv med massor av chips och nötter, dricker cola.. Där rök mitt nyttiga jag. Nåja, nya tag nästa vecka! 
 
Ska försöka ta lite bilder på kaninerna, men har tappat bort sladden till kameran så kan inte ladda den och batteriet är ju såklart slut. Så får bli dåliga mobilbilder sålänge.
Här kommer en bild på mina malar, så fina så.
 
och en bild på mina älsklingar, Elvis var med och kollade på film igår kväll. 
 
Ska försöka blogga lite oftare, och lägga upp mer bilder. 
Ha en trevlig kväll!

Mitthusdjur.se

MittHusdjur.se
 
Vill du vinna ett presentkort på Mitthusdjur.se? Kika då in här Det enda du behöver göra är att dela med dig av ditt bästa aktiveringstips för kaniner. 
 
Ta chansen! 
 
 

Räkor

Har sedan ett par veckor köpt räkor, de går i ett 84l akvarium tillsammans med 2 ancistrus malar. Nu går en räkhona med rom, fast såg bara 3-4 romkorn så det blir inte många räklingar. Får hoppas att nästa kull blir fler :) Har nog 13 räkor just nu, köpte 15 men det är några som inte klarat sig (för var 5e räka jag köpte fick jag en bonusräka) 
 Här kommer en bild på den finaste honan med starkast färg, de är körsbärsräkor. Hanarna är mer ljusa nästan genomskinliga med röda prickar på kroppen. Honan på bilden går med rom.


Nya bilder på kaninungarna


RSS 2.0